Gratis Joomla Templates by Hostmonster Coupon
 • Чичок – Artium lappa

  Оваа билка се вбројува во групата на повеќегодишни растенија со разгрането стебло до 1,5 метри и има големи тркалезно-јајчести лисја.

 • Чувар куќа – Sempervivum tectorum

  Оваа билка расте до 50 цм во ширина во форма на розета.

 • Шипинка – Rosa canina

  Шипинката е повеќегодишна листопадна грмушка која може да достигне висина од 1-5 метри.

 • Шумска јагода – Fragaria vesca

  Шумската јагода расте на ридовите покрај шумите, покрај патишта и слично.