Gratis Joomla Templates by Hostmonster Coupon

Тврдината Пешта

pesta

Над клисурата на Градешка Река на 919 метри надморска височина помеѓу селата Градешница и Старавина на 52 километри од Битола се наоѓа Тврдината Пешта.

Повеќе...

Куќата на Калеш Анѓа во село Старавина

Kukjata na Kales Angja

Калеш Анѓа претставува една од најопеаните народни хероини. Селото Старавина е нејзиното родното место.

Повеќе...

Камен мост во село Зовиќ

Most s. Zovik

Селото Зовиќ спаѓа меѓу најживописните села во Мариово. Во близина на селото тече реката Градешка, која извира кај планината Ниџе, а се влива најнапред во реката Сатока, а потоа  во Црна река.

Повеќе...

Најдете дестинација на мапата

made with love from Joomla.it