Gratis Joomla Templates by Hostmonster Coupon

Село Рапеш

Категорија: Села - Villages - Χωριά
Selo rapes

Село Рапеш е стара мариовска населба. Ојконимот е изведен од Рапол, а тој од Харалампиј или од Рахослав.

Повеќе...

Село Маково

Категорија: Села - Villages - Χωριά
selo makovo

Село Маково претставува влезна порта на јужно Мариово. Подигнато е на 850 м.н.в. поради што има остри зими и свеж воздух.

Повеќе...

Село Будимирци

Категорија: Села - Villages - Χωριά
budimirci

На надморска висина од 857м од десна страна на Црна Река се наоѓа селото Будимирци кое е типично ридско-планинско село.

Повеќе...

Село Брник

Категорија: Села - Villages - Χωριά
brnik mariovo

Селото е сместено на источните падини на Селечка Планина и се наоѓа на околу 713м надморска височина.

Повеќе...

Село Градешница

Категорија: Села - Villages - Χωριά
Gradesnica

Градешница е едно од најпознатите села во Мариово ( Битолоско) кое се наоѓа во составот на Општина Новаци и е оддалечено 53 километри од Битола. 

Повеќе...

Село Зовиќ

Категорија: Села - Villages - Χωριά
zovik

Зовиќ е село во Општина Новаци кое се наоѓа на 725 метри надморска височина.

Повеќе...

Село Старавина

Категорија: Села - Villages - Χωριά
staravina

Старавина е село во Општина Новаци сместено во подножјето на Ниџе Планина и на 50 километри од Битола.

Повеќе...

Најдете село на мапата

made with love from Joomla.it