Gratis Joomla Templates by Hostmonster Coupon

Месност Пет чешми

На околу 15 км над селото Градешница, се наоѓа извор со вода познат како Пет чешми.

Всушност, на терен се гледа само една чешма а водата од останатите четири се искористува во водоводниот систем.
Имено, преку цевки, од овој извор, со вода се снабдуваат селата Старавина, Градешница, Будимирци, Зовиќ.

pette-cesmi-01

pette-cesmi-02

 

made with love from Joomla.it

Мапа на природни убавини

made with love from Joomla.it