Gratis Joomla Templates by Hostmonster Coupon
 • Вештачко езеро во близина на с. Рапеш

  Вештачко езеро во близина на с. Рапеш. Снимено 15 март 2014

 • Зајдисонце во с. Рапеш

  Зајдисонце во с. Рапеш, Мариово. Видео снимено 15 март 2014 г

 • Рапешко Езеро

  Оддалечено 32 км од Битола, вештачкото езеро во село Рапеш претставува пријатна глетка за посетителите на овие краеви и вистинско освежување во овој релативно сув регион.

 • Село Рапеш

  Село Рапеш е стара мариовска населба. Ојконимот е изведен од Рапол, а тој од Харалампиј или од Рахослав.