Gratis Joomla Templates by Hostmonster Coupon
 • Свети Димитрие - Манастирски комплекс Чебрен

  Манастирот  Свети Димитрие се наоѓа во рамките на второто предградие на средновековниот град Чебрен, на десниот брег на реката Црна.

 • Свети Спас, Манастир Чебрен

  Црквата Свети Спас која се наоѓа во непосредна близина на Чебренскиот манастир - лево од земјениот пат што води до манастирот, лоцирана на едно возвишение над Црна Река, е надвор од последниот, третиот одбрамбен ѕид на средновековниот град Чебрен.

 • Чебрен - Манастирски комплекс

  Чебрен е  место во Мариово  со богато историско минато. Атарот на Чебрен, денес  потпаѓа под селото Зовиќ, односно Oпштина Новаци.

 • Чебренски Манастир, Мариово

  Видео снимено во близина на Манастирот Чебрен, Мариово 23. Март. 2014