Gratis Joomla Templates by Hostmonster Coupon

Нане – Mentha piperita

nane

Нането е повеќегодишна зељеста билка со висина од 50-100 cm.

Повеќе...

Морач – Foeniculum vulgare

morac

Морачот е повеќегодишно зељесто растение, со шупливо стебло.

Повеќе...

Малина-Rubus idaeus

malina

Малината е растение кое спаѓа во видот на грмушести растенија, со висина на стеблото до 2 метри.

Повеќе...

Магдонос – Petroselinum sativum

magdonos

Магдоносот е двегодишно растение со темнозелена боја, кое се користи како зачин.

Повеќе...

Магарешки трн – Onopordon acanthium

magareski

Магарешкиот трн е цветно, двегодишно растение со груби боцкави листови и карактеристични жилести стебленца.

Повеќе...

Мајчина душица – Thymus serpyllum

majcina dusica

Мајчината душица е грмушеста билка, со висина од околу 20 – 30 см.

Повеќе...