Gratis Joomla Templates by Hostmonster Coupon
 • Село Брник

  Селото е сместено на источните падини на Селечка Планина и се наоѓа на околу 713м надморска височина.

 • Село Будимирци

  На надморска висина од 857м од десна страна на Црна Река се наоѓа селото Будимирци кое е типично ридско-планинско село.

 • Село Градешница

  Градешница е едно од најпознатите села во Мариово ( Битолоско) кое се наоѓа во составот на Општина Новаци и е оддалечено 53 километри од Битола. 

 • Село Зовиќ

  Зовиќ е село во Општина Новаци кое се наоѓа на 725 метри надморска височина.

 • Село Маково

  Село Маково претставува влезна порта на јужно Мариово. Подигнато е на 850 м.н.в. поради што има остри зими и свеж воздух.

 • Село Рапеш

  Село Рапеш е стара мариовска населба. Ојконимот е изведен од Рапол, а тој од Харалампиј или од Рахослав.

 • Село Старавина

  Старавина е село во Општина Новаци сместено во подножјето на Ниџе Планина и на 50 километри од Битола.